LUNCHMENUS BY GUEST CHEFS

Matkoncept Från trädgård till tallrik av Daniella Illerbrand

Nytt för i år utöver Grindareservatets natur och havsbad, är vårt matkoncept där några av Skandinaviens mest renommerade kockar tillagar högklassig mat på Grinda Wärdshus på temat närproducerat.

Lunch ingår i Pro Dialogue biljetten, om du har en CoCreation biljett kan du köpa lunchbiljett här.

Systrarna Brydling

Carina och Ulrika Brydling gör torsdagens meny, och håller ett seminarie i anslutning till lunchen

Systrarna Ulrika och Carina Brydling (SE) står bakom konceptet Hållbar Måltid vilket innefattar ett hållbarhetsperspektiv genom alla led från odling, djurhållning och transport till förpackning.

Meny

Tomat och rotfruktsterrin med saffran och pumpakräm, grillade grönsaker, Sanda hönseri ägg, Väddö fetaost, rostade pumpakärnor och matvete

Sommaräppel och mandelkaka med vanilj och calvadosglass

Gastrologik

Jakob Holmström och Anton Bjuhr gör fredagens meny, och håller ett seminarie i anslutning till lunchen

På Gastrologik är det utbudet och inte efterfrågan som styr valet av råvaror och de har inte låst sig till en förutbestämd meny. I dialog med producenter har kocken frihet att välja det som är bäst för gastronomi, pris och miljö varje dag.

Meny

Grillad Kalvinnanlår med morötter i vassle och kräm på morot samt fläder

Sommarens bär och blommor med bränt socker och kall sås på gatkammomill

Daniella Illerbrand från DVLOP, som har ett långt förflutet inom restaurangbranschen bla som Källarmästare på Aquavit i NYC och senast som General Manager för Mathias Dahlgren restauranger på Grand Hotel, står bakom festivalens nya matkoncept Från trädgård till tallrik.

Jakob Holmström och Anton Bjuhr (SE) från Michelin Guide belönade Gastrologik i Stockholm och systrarna Ulrika och Carina Brydling (SE) som står bakom konceptet Hållbar Måltid vilket innefattar ett hållbarhetsperspektiv genom alla led från odling, djurhållning och transport till förpackning.